Gå til hovedinnhold Gå til søk

Skattemelding 2021

Skulle du ønske jobben gjorde seg selv?

Fristen nærmer seg


Ferdigstillelse av fjorårets regnskap og levering av skattemeldingen kan for mange være både tidkrevende og komplekst. Skattemeldingen er et «sammenstilling» av året som har gått, og er grunnlaget for beregning av skatt. Det er viktig at opplysningene som leveres er riktige, og at de leveres i rett tid. Mange velger å sette denne jobben bort til regnskapsfører eller revisor.

Er du en av de som skulle ønske jobben gjorde seg selv? Har du behov for en god hjelper?

Det er enda ikke for sent å få hjelp med ferdigstillelsen av fjorårets regnskap og / eller levering av skattemeldingen for 2021!

Skattemeldingen

Driver du enkeltpersonforetak eller aksjeselskap, er fristen for levering av skattemeldingen for næringsdrivende 31. mai 2022. Skattemeldingen leveres elektronisk.

Hva som skal leveres vil blant annet være avhengig av foretaksform og hva som inngår i driften. Nytt av året er at det er kommet en ny og forenklet skattemelding for enkeltpersonforetak. 

Du finner nyttig informasjon om skattemeldingen på Skatteetatens nettsider: 
・ Aksjeselskap (AS)
・ Enkeltpersonforetak (ENK)

Ved levering av feil eller ufullstendige opplysninger, kan foretaket bli ilagt tilleggsskatt. Skattemeldingen må leveres i tide for å unngå tvangsmulkt.

Utsettelse

Man kan søke om utsatt frist for levering av skattemelding, dette må gjøres innen 31. mai 2022. Det kan søkes om 30 dagers utsettelse. Søknad om utsatt frist for levering kan gjøres her.


Har du spørsmål vedrørende skattemeldingen?
Ta gjerne kontakt med vår fagansvarlig:

Håkon Bogen
Fagansvarlig & autorisert regnskapsfører 
E-post: hakon@merkantil-consult.no
Tlf: 926 83 617